slider1
slider7
slider2_1
slider3
slider4
slider6
slider5
slider9
slider13_1
slider11
slider12
Shadow

Wadlopen in stilte

(LET OP: Deze tochten zijn NIET naturistisch)

We gaan wadlopen met ruime aandacht voor de stilte op het Wad. Een gebied van ongekende weidsheid en ongereptheid. Je ruikt de geuren van slib, zout water, zeewier. Het grootste deel van de tocht wordt niet gepraat. Natuurlijk is er op regelmatige tijdstippen gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, wat te drinken, iets te eten en/of bij te praten.

Deze tocht kent twee begeleiders: Marijke Boes is holistisch leefstijlcoach en Kundalini yoga docent. Zij leert ons het Wad op een meer intensieve manier te ervaren, want er is meer te beleven op het Wad.
Tijdens deze tocht worden een aantal aandachts- en ademhalingsoefeningen gedaan. Hierdoor kunnen we openstaan voor alles wat het Wad ons te bieden heeft. We laten onze zintuigen spreken en proberen antwoorden te vinden op de volgende vragen:

Ik (Ulco de Haan) ben als wadloopgids de tweede begeleider en verantwoordelijk voor het technische wadloopdeel. Ik zorg ervoor dat iedereen weer veilig aan de wal terugkomt.

     Wat heeft het Wad je te vertellen?

     Wat wil het Wad je laten zien?

     Wat voel je?

     Wat ruik je?

Op deze manier voegen we een extra dimensie toe aan onze beleving van het Wad.

Routes:

De wadlooptochten in stilte lopen we in 2023 op Engelsmanplaat en op het Eemswad (zie Routes).
De plaats van vertrek is ook de plaats van aankomst: de parkeerplaats even ten oosten van Wierum of aan het eind van de weg naar het Noordkaap monument bij het Eemswad. 

Geplande tochten:

Wordt nader bekend gemaakt.

Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen door op onderstaande button te drukken: